Erikoislääkäri: ”Ilmavaivat eivät lähde jogurtilla”

Savon Sanomien haastattelema sisätautien erikoislääkäri Pertti Mustajoki kumoaa tv-mainosten väitteet, että maitohappobakteereita sisältävät jogurtit estäisivät ilmavaivoja. Asiaa ei ole varmistettu tieteellisissä tutkimuksissa.

Mustajoen mukaan jokaisen vatsa turvottelee silloin tällöin, mutta normaalisti muodostuva suolikaasu poistuu pikkuhiljaa pieruina.

– Turvotuksen tunnetta voi olla ilman, että suolikaasun määrä olisi tavallista suurempi. Tällaisilla henkilöillä suoli reagoi muita herkemmin kaasun aiheuttamaan venytykseen. Turvotus voi johtua myös siitä, että syntyy tavallista enemmän suolikaasua, joka ei poistu riittävän nopeasti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa