Katukaupasta hankittu lääke vei kuusi nuorta sairaalaan

Hyvinkään Suokadulta tuli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hätäkeskukseen yksityisasunnosta ilmoitus, että nuori on saanut yliannostuksen. Paikalle mennyt pelastuslaitoksen yksikkö havaitsi, että asunnossa oli yhteensä kuusi nuorta, joilla kaikilla oli samanlaiset myrkytysoireet.

Poliisi tutkimuksissa on ilmennyt, että nuoret olivat hankkineet lääkkeitä katukaupasta ja nauttineet niitä alkoholin kanssa. Tarkoituksena nuorilla oli saada pää sekaisin. Nuorten mukaan lääke vei kyvyn liikkua ja lopulta vaivutti uneen.

Kuusi nuorta toimitettiin Hyvinkään sairaalaan saamaan eritasoista jatkohoitoa. Keski-Uudenmaan poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Poliisi varoittaa ja muistuttaa, että mitään lääkkeitä ei saa ostaa katukaupasta. Lääkkeitä, joihin ei ole lääkärin määräämää reseptiä, ei saa nauttia. Väärin käytettynä lääkkeet ovat hengenvaarallisia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa