Moilasen uuden palvelun kautta oma kuva pakkaukseen ja osa tuotosta taskuun

Moilas -leipomo on luonut maailman ensimmäisen Crowdbaking –verkkopalvelun. Kyseessä on tavallisten ihmisten muodostama gluteenittomien tuotteiden kehittämiseen tarkoitettu, verkossa toimiva tuotekehitysyhteisö.

Palvelun kautta käyttäjät lähettävät omia reseptejään ja päättävät itse, mitkä resepteistä päätyvät koeleivontaan. Tämän jälkeen parhaimmat tuoteideat siirtyvät suoraan kaupan hyllyille ja reseptin luojat saavat sekä kuvansa pakkaukseen että osan tuotosta.

– Sosiaalisen median hyödyntämistä on Moilasella mietitty jo pidemmän aikaa – nyt siitä on tulossa totta. Halusimme tarjota asiakkaillemme jotain aivan uutta, eli keliaakikoille mahdollisuuden aidosti vaikuttaa siihen mitä he kaupasta ostavat, toteaa Moilas Oy:n markkinointisuunnittelija Mikko Lappalainen.

Hanke on toteutettu yhdessä Idealist Groupin kanssa. Idealist Groupin perustajajäsen Saku Tuomisen mukaan maailmalla puhutaan paljon parviälystä ja he halusivat yhdessä Moilasen kanssa käyttää samaa ajatusta leipomiseen.

– Minusta erityisen mielenkiintoiseksi Moilalan tekee sen ketteryys. Yleensä menee useampi vuosi ennen kuin kuluttuja näkee ideansa valmiina. Moilalassa puhutaan kuukausista. Kaikki on läpinäkyvää ja avointa, Tuominen jatkaa.

Lisäksi Moilalassa järjestetään leipomiseen liittyviä kilpailuja, joissa voi voittaa palkintoja, vaikkapa lomamatkoja. Pikkubonuksena jokaisen kuukausileivonnan äänestyksen voittaneen reseptin tekijälle lähetetään aina Moilala -kaulin ja maisteltavaksi gluteenittomia leipätuotteita.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa