Olvi myy uutuuslonkeroa kannabismielikuvilla

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n mukaan Olvi yhdistää vitsikkäästi uutuuslonkeron kannabikseen tv-mainoksessa. Leguana-lonkeron ”Legualize!” mainoslause muistuttaa yhdistyksen mukaan ”Legalizea”.

Kannabikseen laillistamisen puolesta on jo vuosikymmenten ajan kampanjoitu tunnuksella ”Legalize”. ”Legalize it” tunnetaan myös reggaeklassikkona, jossa vaaditaan kannabiksen vapauttamista.

Googleen kirjoittaessa Leguana-lonkeron sloganin ”legualize!”, tulee tarjolle paljon tietoa kannabiksesta. Google nimittäin näyttää tulokset haulla Legalize.

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee lakiesitystä, jossa alkoholin mielikuvamainonta kiellettäisiin. Alkoholiteollisuus vastustaa kieltoa jyrkästi ja vakuuttaa, että alan oma itsesääntely riittää mainonnan ylilyöntien estämiseen.

EHYT ry:n mukaan Olvin mainoskampanja on erinomainen esimerkki siitä, miksi lainsäädäntömuutoksia tarvitaan. Myyvien mielikuvien hakeminen laittomista huumeista on kaikkea muuta kuin vastuullista alkoholimainontaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa