Poliisi kiittää vanhempia vapusta

Etelä-Savon poliisilaitos kiittää vanhempia, jotka ovat vappuna olleet todella kiinnostuneita lastensa tekemisistä ja käyttäytymisestä. Poliisin mukaan näin soisi jatkossakin tapahtuvan yhä enenevässä määrin, koska kotoahan kaikki loppujen lopuksi alkaa.

Vapunaattoyö Savonlinnassa oli normaalin kiireinen ja uorisoa oli satamäärin liikkeellä. Nuorison käyttäytymistä valvottiin etenkin Riihisaaressa, jossa poliisi joutui puuttumaan usean kymmenen nuoren tekemisiin.

Osan kävivät vanhemmat hakemassa kotiin, mutta osa vietti vappuaan putkassa. Poliisi joutui puuttumaan nuorten liialliseen alkoholin käyttöön ja siitä aiheutuneisiin eriasteisiin häiriökäyttämisiin sekä näin vapun luonteeseen kuuluvaan simahtamiseen.

Nuoriin kohdistunut valvonta lienee ollut ennaltaehkäisevää, koska mitään vakavampaa ei päässyt tapahtumaan tai ei ole ainakaan tullut vielä poliisin tietoon. Poliisin apuna oli lisäksi sosiaalipäivystäjä, hänen kauttaan asiaan kuuluvat ilmoitukset ovat lähteneet eteenpäin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa