<

Poliisi varoittaa autoja pysäyttelevistä rahanpyytäjistä

Helsingin poliisilaitos varoittaa autoilijoita ulkomaille rekisteröidyistä ajoneuvoista, joiden kuljettajat ja matkustajat pysäyttelevät autoja. He pyytävät rahaa polttoaineeseen, laivamatkaan, ruokaan tai muuhun vastaavaan tarpeeseen vedoten.

Kerjääjät antavat asianomistajalle rahojen vastineeksi arvottomia rihkamakoruja, joiden asianomistaja luulee olevan aitoja kultakoruja.

Poliisin tietoon on tullut kaksi tapausta, joissa rikoksesta epäillyt ovat onnistuneet saamaan asianomistajilta rahaa. Nämä teot ovat tapahtuneet Kehä I:llä ja Hämeentiellä. Poliisi kehottaa autoilijoita olemaan pysähtymättä ja antamatta rahaa tuntemattomille henkilöille.

Helsingin poliisi tutkii tekoja petoksina. Uhreiksi joutuneita tahoja pyydetään tekemään asiasta rikosilmoitus lähimmällä poliisiasemalla käyden tai verkkopankkitunnuksilla Internetissä. Rikosilmoitusta tehdessä on tärkeää kertoa rikoksesta epäiltyjen henkilöiden ja heidän käyttämänsä ajoneuvon tuntomerkit mahdollisimman tarkoin.

Autoilijoita ja muita henkilöitä pyydetään soittamaan heti hätänumeroon 112 poliisipartion saamiseksi paikalle, mikäli he havaitsevat autoja pysäytteleviä ulkomaalaisia.

Poliisi varoittaa autoja pysäyttelevistä rahanpyytäjistä

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun