Snellman jakaa 25 000 grillimakkaraa Kampin Narinkkatorilla

Snellman jakaa ilmaiseksi kaikille makkaran ystäville keskiviikkona 23. toukokuuta klo 13-17 Kampin Narinkkatorilla 2 500 kg Iivari-grillimakkaroita. Pietarsaarelaisissa grillijuhlissa grillataan uudistettua grillimakkaraa 20 hiiligrilliä.

Syynä uudistukseen on Snellmanin pyrkimys parantaa tuotteitaan jatkuvasti ja tehdä niistä mahdollisimman luonnollisia. Kuluttajat haluavat nyt maukkaita ja lihaisia makkaroita, joissa on mahdollisimman vähän lisäaineita. Lihaa ei ole koneellisesti eroteltu.

Jo aiemmin makkaroista poistettiin keinotekoinen aromivahvenne natriumglutamaatti sekä kamara. Nyt vuorossa oli veden sidonta-aineena käytetty fosfaatti.

Kun fosfaatti poistettiin, oli lihaa lisättävä. Lihapitoisuus grillimakkaroissa ja nakeissa nousi jopa 10 %. Kaikki Snellmanin makkaroihin käytetty liharaaka-aine tulee suomalaisilta perhetiloilta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa