Takaa-ajon nolo loppu, pakoautosta loppui polttoaine

Vantaalla Tuusulanväylällä poliisi havaitsi sunnuntaina klo 22.45 ajovalottoman ajoneuvon, joka päätettiin tarkistaa. Auton kuljettaja kuitenkin kiihdytti voimakkaasti karkuun, kun poliisi antoi pysähtymismerkin.

Auton nopeus oli pahimmillaan noin 160 km/h alueella jossa rajoitus 100 km/h. Auto poistui Tuusulanväylältä ja jatkoi ajoa Kulomäentietä. Auton kuljettaja rikkoi matkan aikana useita liikennesääntöjä ja jätti noudattamatta useita liikennemerkkejä.

Auto pysähtyi, kun siitä loppui polttoaine. Poliisin mentyä auton luo kuljettajan paikka oli yhjä. Paikalla suoritetussa tutkinnassa pystyttiin osoittamaan kuljettajaksi yksi auton takapenkillä olleesta neljästä miehestä. Yksi auton matkustajista oli etsintäkuulutettu.

Kuljettajaksi epäillyn vuonna -84 syntyneen miehen olemus oli sekava ja hänet käytettiin verikokeessa mahdollisen huumaantuneena ajamisen selvittämiseksi. Miehen housunkauluksesta löytyi pieni palanen ainetta, jota poliisi epäilee hasispalaksi, mutta mies kertoi kyseessä olevan toffee.

Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Häntä epäillään törkeästä  liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa