Turkkilaiset hakkasivat venäläisiä Lappeenrannassa

Lappeenrannan Sammonkadulla sunnuntaina puolen päivän aikoihin henkilöautolla turistimatkalla ollut venäläinen seurue joutui turkkilaisten pahoinpitelemäksi. Seurue oli pysäköimässä autoa toistaiseksi tuntemattomasta syystä 33-vuotias turkkilainen suivaantui.

Tilanteen kärjistyessä paikalle tuli 38-vuotias turkkilainen mies. 35- ja 40-vuotiaita venäläismiehiä pahoinpideltiin noin metrin pituisella astalolla. Pahoinpitelyn yhteydessä toinen venäläinen menetti tajuntansa.

Kahakan aikana toinen venäläisistä sai astalon hetkeksi haltuunsa ja löi sillä turkkilaisia. Turkkilaiset pyrkivät poistumaan paikalta henkilöautolla, jolloin 27-vuotias venäläisnainen pyrki estämään poistumista ja joutui auton töytäisemäksi.

Toinen turkkilaismiehistä otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja toinen sunnuntai-ilta päivällä. He ovat kiinniotettuina ja pidättämistä harkitaan esitutkinnan edetessä. Venäläisseurue on kuulustelujen jälkeen laskettu vapaaksi.

On todennäköistä, että osapuolet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Osapuolet eivät olleet tilanteessa päihtyneitä, mutta heillä ei todennäköisesti ollut ”yhteistä kieltä”.

Esitutkinnassa on kuulusteltu tapahtuman venäläiset osapuolet ja osa todistajista . Toinen ista Hänelle ei kuitenkaan tullut tilanteessa vammoja.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa