Työharjoittelussa ollut koululainen kuoli trukkiturmassa

Vimpelissä keskustan lähistöllä sijaitsevan rauta- ja rakennustarvikeliikkeen varastolla tiistaina iltapäivällä klo 14 jälkeen sattui ikävä tapaturma, jossa menehtyi työharjoittelussa ollut vuonna 1996 syntynyt koululainen.

Kahden koululaisen työtä ohjannut henkilö joutui poistumaan hetkellisesti muihin tehtäviin ja antoi harjoittelijoille kuormaustehtävän, joka heidän piti toteuttaa ilman teknisiä apuvälineitä. Pojat olivat kuitenkin ottaneet käyttöönsä varastolla olleen kuormaustrukin.

Päästäkseen varastohallin toisessa päässä olleeseen työkohteeseen he joutuivat tulemaan ulos piha-alueelta yleisesti liikennöidylle tielle. Trukin kuljettajana toiminut poika menettänyt trukin hallinnan niin että matkustajana ollut uhri oli pudonnut tielle ja joutunut trukin yliajamaksi.

Tien päällysteessä olevan vaurion osuutta onnettomuuteen ja trukin hallinnanmenetykseen tutkitaan. Asiaa tutkitaan Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksella työturvallisuusrikoksena, kuolemantuottamuksena ja liikenteen vaarantamisena.

Pietari

Vastaa