Fazer rakentaa koulun kummikyläänsä Norsunluurannikolle

Fazerin Sinisen 90-juhlavuoden kunniaksi käynnistetään elokuussa 2012 hyväntekeväisyyskampanjan, josta saadut varat ohjataan koulun rakentamiseen Fazerin kummikylään Biébyhyn, Norsunluurannikolle.

Jokaisesta elokuun 2012 aikana myydystä Fazerin Sininen 200 gramman sarjan levystä Fazer lahjoittaa 5 senttiä yläkoulun rakentamiseen. Hyväntekeväisyyskampanja on käynnissä kaikissa Fazerin toimintamaissa.

Biébyssä on neljä alakoulua, mutta lähin yläkoulu sijaitsee 16 kilometrin päässä toisessa kylässä. Tämän takia vain harvat Biébyn 12–16-vuotiaista nuorista osallistuvat opetukseen. Nuorten vaihtoehtona on joko kävellä päivittäin kouluun tai asua arkiviikot poissa kotoa sukulaisten tai tuttavien luona.

– Mahdollisuus koulunkäyntiin on kaakaoviljelijöiden perheiden lapsille erittäin tärkeää, sillä koulutus tuo paremman elintason. Siksi olemme halunneet ottaa aktiivisen roolin viljelijäyhteisöjen olojen kehittämisessä ja kestävän kaakaontuotannon edistämisessä, Fazer Makeisten toimitusjohtaja Tom Lindblad perustelee projektiin ryhtymistä.

Koulun kustannusarvio on noin 150 000 Yhdysvaltain dollaria ja sen rakennustyöt alkavat vuoden 2012 syksyllä. Koulun toiminta on tarkoitus käynnistää syksyllä 2013. Fazer käynnistää rakennushankkeen yhteistyössä World Cocoa Foundationin kanssa.

Koulun yhteyteen tulee myös pieni kaakaopuutarha jossa koululaisille opetetaan koulun käynnin yhteydessä kestävää kaakaonviljelyä ja puiden oikeanlaista hoitoa.

– Oikeanlaisten viljelymenetelmien ansiosta kaakaonviljelijät voivat parantaa satonsa määrää ja laatua, mikä puolestaan nostaa heidän toimeentuloaan, Tom Lindblad kertoo.

Kampanjan käynnistyessä elokuun alussa hankkeen edistymistä voi seurata fazerinsininen.fi sivustolla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa