Helsinkiin maksuton WLAN-verkko, Rovio mukana rakentamisessa

NextMesh ja Rovio rakentavat yhdessä Helsinkiä langattomaksi. Ensimmäisenä maksuton WLAN-verkko avataan kaikkien Helsingin keskustassa asioivien ja asuvien käytettäväksi Helsinki-päivänä 12.6.

Verkon tunnistaa verkkonimestä AngryBirds Wi-Fi. Aluksi se toimii alueella Kampista Kauppatorille ja Kaivopuiston rantaan, mutta kuuluvuusalue tulee laajenemaan. Kuuluvuusalueen laajentumista voi seurata Facebookissa ensi viikosta alkaen.

– Olemme todella tyytyväisiä siihen, että voimme olla mukana tuomassa Angry Birds -linnut ilahduttamaan NextMeshin langattoman verkon käyttäjiä. Filosofiamme mukaisesti verkko on vaivattomasti saatavilla ja erittäin käyttäjäystävällinen – kuten Angry Birds pelit, toteaa Rovion kuluttajatuotteiden varatoimitusjohtaja Harri Koponen.

Verkko on mainosrahoitteinen ja se luo mainostajille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tavoittaa kuluttaja. Mukana yhteistyössä langattoman Helsingin rakentamisessa ovat myös mm. Sponda, Kiinteistö-Tapiola, Linnanmäki, Kauppakeskus Forum ja Kauppakeskus Kluuvi.

– NextMesh haluaa tarjota kaikille kuluttajille ilmaisen, nopean ja käyttäjäystävällisen yhteyden veloituksetta. Näin WDC vuonna ja pääkaupungin täytettyä 200 vuotta, halusimme tehdä jotain mullistavaa ja Angry Birds on tähän kokonaisuuteen luonteva kumppani, toteaa NextMeshin markkinointijohtaja Marietta Johansson.

Vastaavia langattomia, maksuttomia, kirjautumisvapaita ja yhtenäisiä verkkoja on tavoitteena avata myöhemmin lisäksi muihin suurimpiin kaupunkeihin. Tavoitteena on tehdä Suomesta avoin tiedonsiirtoympäristö, jossa Helsinki toimii kansainvälisenä edelläkävijänä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa