Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun 270 km/h vauhtia

Aurassa Yhdystien ja Urpontien risteyksessä perjantaina kello 21.00 liikkuvan poliisin moottoripyörää vastaan tuli moottoripyörä, jonka nopeudeksi mitattiin 89 km/h ja tapahtumapaikalla on 40 km/h nopeusrajoitus. Moottoripyörän kyydissä oli kaksi henkilöä.

Poliisipartio antoi hälytysvaloin pysäytysmerkin, mutta moottoripyörä lähti tämän jälkeen kiihdyttämään rajusti nopeuttaan kohti Valtatie 9:ää. Moottoripyörä kääntyi Valtatie 9:lle ja jatkoi Loimaan suuntaan samalla kiihdyttäen voimakkaasti.

Valtatiellä moottoripyörän kuljettaja ohitti useita ajoneuvoja sekä käytti paikoin yli 250 km/h nopeutta. Matka jatkui kohti Valtatie 10:ä, jossa moottoripyörä ajoi paikoin jopa 270 km/h nopeutta.

Valtatie 10 ajettiin 12 kilometriä, jolloin moottoripyörä pysähtyi Kriivarintien risteykseen. Kuljettaja yritti juosten karkuun, mutta poliisipartio sai hänet kiinni. Moottoripyörän kyydissä ollut matkustaja jäi moottoripyörän luokse.

Vuonna 1993 syntyneen miehen epäillään syyllistyneen kuljettamallaan moottoripyörällä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä kahteen liikennerikkomukseen.

Kuljettaja kertoi partiolle pakenemisen syyksi ajo-oikeuden puuttumisen. Mieshenkilö puhalsi 0.00 promillea. Moottoripyörää seurattiin poliisin toimesta yhteensä 53,5 kilometriä ja kyseisen matkan aikana moottoripyörälle mitattiin keskinopeudeksi 178 km/h.

 

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa