Nuori pakeni kännissä poliisia, taajamassa vauhtia 124 km/h

Kiteen keskustassa noin puoli kahden aikaan aamuyöllä 19-vuotias mies lähti pakenemaan häntä pysäyttänyttä poliisipartiota. Yksin liikkeellä ollut kuljettaja ajoi pitkin taajama-alueen katuja jopa 124 km/ h, kun nopeusrajoitus oli 40 km/h ja 50 km/h.

Liki kymmenen kilometrin takaa-ajon jälkeen auto suistui tieltä Keisarinkujalla Saramäentien risteyksessä ja kuljettaja pakeni autosta metsään. Poliisipartio tavoitti pian kuljettajan ulosajopaikan läheisyydestä. Kuljettaja ei loukkaantunut, mutta autoon tuli vaurioita.

Poliisin alkometriin hän puhalsi 2,54 promillen lukemat. Nuorta miestä epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja poliisimiehen antaman pysäyttämismerkin noudattamatta jättämisestä. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa