Rehtori kosti huoltajan tekemän kantelun, keksi väitteen kouluampumispuheista

Keski-Uusimaa kertoo, että Mäntsälässä sijaitsevan koulun rehtori tuomittiin Tuusulan käräjäoikeudessa perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä 1 080 euron sakkoihin ja 1 000 euron vahingonkorvauksiin.

Rehtori oli ilmoittanut neljä vuotta sitten poliisille, että mies olisi puhunut hänelle uhkaavaan sävyyn Kauhajoen koulusurmista. Rehtori kertoi oikeudelle miehen sanoneen, että ”toivottavasti tässä ei käy niin kuin Kauhajoella”.

Rehtorin mukaan uhkaus tapahtui Kauhajoen koulusurmien jälkeisenä päivänä, kun rehtori, mies ja hänen puolisonsa olivat poistumassa vanhempainillasta. Vanhemmat olivat keskustelleet poikansa luokan ongelmista.

Mies menetti ampuma-aseen hallussapitolupansa ja leimautui kotikylällään ilmoituksen seurauksena. Hän pitää rehtorin tekoa kostona, koska hän oli kannellut rehtorin koulusta lääninhallitukseen.

Käräjäoikeus piti uskottavampana miehen ja hänen puolisonsa kertomusta, jonka mukaan mies ei sanonut mitään uhkaavaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa