Suklaa maistuu suomalaisille kesälläkin − tietysti mansikoilla

Fazerin Sininen –tuoteperhe on saanut uuden maun, kun toukokuussa markkinoille saapui Karl Fazer Mansikka-Vanilja -suklaalevy. Uutuus yhdisti kaksi suomalaista perusmakua.

– Mansikat ja kesä ovat tietysti erittäin klassinen yhdistelmä ja suklaa on helppo välipala vaikka lomalla reissatessa. Tuotteessa olevat aidot mansikanpalat ovat herättäneet ihastusta. Erilaiset aidot marjat, hedelmät ja pähkinät kiinnostavatkin juuri nyt. Luonnollisuus on yksi isoista kuluttajatrendeistä ja näkyy myös suklaan suosiossa, kertoo brand manager Jonna Pelvo tämän hetken suklaatrendeistä.

Fazerin Sininen saapui markkinoille 1922 ja kääreeseen pakattu suklaa loi pohjan kotimaiselle suklaamaulle. Ensimmäinen makuvariantti sisälsi hasselpähkinää. Tänään Karl Fazer -levyjä on 14 eri makua.

Fazerin Sininen sai alkunsa ystävänpalveluksesta ja merkkivuotta vietetään teemalla ”Hyvän resepti”. Yhä tänäänkin Fazerin Sininen -maitosuklaa pohjautuu tuohon kiitoksena saatuun reseptiin. Suklaata valmistaa Vataalla 350 ammattilaista pitää huolen suklaanvalmistuksen perinteen ja laadun säilymisestä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa