Turku tyhjensi vanhusten tilejä

Turun Sanomat uutisoi, että Turun kaupunki lähetti jokin aika sitten noin 30:lle palvelutaloasukkaalle tiedotteen, jossa vaadittiin vuoden vuokrien maksamista kerralla. Summat vaihtelivat 5 000 ja 7 000 euron välillä.

Vuokrat nostettiin vanhusten tileiltä suoraveloituksena, jolloin osalla tili tyhjeni kokonaan. Muiden laskujen maksaminen kävi mahdottomaksi ja pankit alkoivat periä rahattomiksi laskutetuilta vanhuksilta sakkomaksuja.

Talouspalvelujohtaja Fredrik Lindströmin mukaan kyseessä oli inhimillinen virhe, sillä laskuihin unohdettiin laittaa päättymispäivä.

– Kyllä tässä nyt on pakko mennä peilin eteen ja katsoa, miten tällaiset tapaukset pystytään tulevaisuudessa välttämään, Lindström sanoo.

Ylimääräiset vuokrat palautetaan asukkaille, ja kaupunki lupaa korvata myös muut virheestä aiheutuneet kulut.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa