Veturinkuljettajasta sankari, hyppäsi liikkuvasta junasta ja juoksi pelastamaan tytön

Iltalehti kertoo miehestä, joka todisti Pyhäsalmella hurjaa tilannetta lauantaiaamuna noin kello kolme. Hampurilaista syömässä ollut mies näki, kun laiturilla istui nuori tyttö, jalat kiskoilla roikkuen.

Yhtäkkiä junanpilli alkoi soida julmetusti, kun malmijuna lähestyi asemaa jarrut kipinöiden. Silminnäkijän mukaan tyttö ei välittänyt junanpillistä mitään.

Juna oli onneksi jo hidastanut vauhtia, sillä toinen veturinkuljettajista oli jäämässä asemalla pois. Veturinkuljettajasta tuli lopulta myös sankari, sillä hän hyppäsi pois junasta ja sieppasi viime hetkillä tytön turvaan. Raskas malmijuna liukui jarrut kirkuen noin 15 metriä tytön ohi.

– Teinityttö taisi olla humalassa, kun oli niin kovaääninen ja vielä haistatteli hänet pelastaneelle kuskille, silminnäkijä miettii.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa