Alle 20 euron laatikon mansikat tarjouksia, saattaneet olla varastossa päiviä

Turun Sanomat uutisoi, että viiden kilon mansikkalaatikon hinta vaihtelee reilusti. Esimerkiksi Turun Itäharjun Prisman mansikkakojulla laatikon hinta nousi yhden yön aikana 19.90 eurosta 26 euroon.

Asia herätti viikonvaihteessa ostajissa ihmetystä. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Antti Alanne kertoo asiast.

– Alle 20 euron laatikon marjat ovat aina tarjousmarjoja, jotka eivät ole yhtä hyvälaatuisia kuin tavallisesti. 26 euron hinta viiden kilon laatikosta on puolestaan aivan normaaliluokkaa: mansikkalaatikon hinta vaihtelee aina 20–26 euron välillä.

Alenteen mukaan näin edulliset mansikat ovat saattaneet olla varastossa monta päivää. Tavallista edullisemmat marjat ovat voineet olla myös sateesta pehmenneitä tai esimerkiksi sadetta huonommin kestävää lajiketta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa