”Facebook laskuttaa 80 % tyhjästä”

Artisteille verkkoalustaa tarjoava Limited Run paljastaa Facebook-viestissään, että jopa 80 prosenttia Facebookin mainosklikkauksista on tyhjää ilmaa. Limited Runin mukaan suurin osa mainosklikkauksista on robottien tekemiä.

Limited Run epäili ensin, että vika on kävijämääriä seuraavassa analytiikkatyökalussa. Limited Run koodasi oman analytiikkasovelluksensa, jonka mukaan vain 15–20 prosenttia Facebookin veloittamista klikkauksista vei käyttäjän heidän sivuilleen.

Facebook laskuttaa siis yrityksiä tyhjästä. Limited Run on ottanut yhteyttä Facebookiin, mutta vastausta ei ole tullut. Limited Run kuitenkin korostaa, että se ei syytä Facebookia ilmoitustulojensa manipuloinnista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa