Nuoren ohitus liikaa keski-ikäiselle, haastoi kilpa-ajoon

Iisalmessa Kiuruvedentiellä lauantaina klo 13.15 aikaan valvontaa suorittamassa olleen Liikkuvan poliisin tutkaan ajoi kaksi henkilöautoa huomattavaa ylinopeutta. Etummaisen henkilöauton nopeudeksi mitattiin 172 km/h:ssa.

Molemmat ajoneuvot pysäytettiin ja ilmeni, että autojen välillä oli ollut kilvanajo. Iisalmelainen vuonna 1986 syntynyt mieshenkilö oli ohittanut muutamia kilometrejä aiemmin vuonna 1959 syntyneen Kiuruvetisen auton, joka oli laukaissut tilanteen.

Tämän jälkeen oli ajettu peräkkäinen suurella nopeudella, kunnes poliisi keskeytti kilvanajon. Poliisin mittauspisteessä oli 100 km/h:ssa nopeusrajoitus.

Molemmat kuljettajat määrättiin ajokieltoon ja asian tutkinta jatkuu molempien kuljettajien osalta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa