Asfalttihuijari sai yritykseltä tililleen 30 000 euroa

Hämeenlinnalainen yritys teki sopimuksen Andreas-nimisen miehen kanssa yrityksensä piha-alueen asfaltoinnista. Andreas esiintyi asfalttifirman edustajana ja sai yrittäjän maksamaan 30 000 euroa tilille.

Rahasuorituksen jälkeen Andreas ei ole vastannut puhelimeen. Asfalttikoneita ei ole myöskään näkynyt pihassa. Vaikuttaa suurella todennäköisyydellä törkeältä petokselta.

Toisessa tapauksessa asfalttimiehet tulivat omakotiasukkaan luo ja tarjosivat edullista asfaltointia. Asukkaan vielä miettiessä tarjousta aloittivat miehet jo työn.

Brittein saarilta olevat tekijät levittivät jotain pihaan. Asfalttia se ei kuitenkaan ollut. Maksuksi he vaativat käteistä rahaa 3000 euroa. Asukas olisi halunnut maksaa pankkitilille, mutta se ei käynyt. Miehet uhkailivat asukasta, jolloin hän maksoi käteisellä.

Molemmat tapahtuivat noin viikko sitten. Tällaisten liikkuvien urakkatarjoajien kanssa ei kannata sopimusta tehdä, eikä missään tapauksessa maksaa etukäteen. Pitää myös varmistua kenen kanssa sopimusta tekee, sillä pelkkä etunimi on riittämätön yksilöintitieto.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa