Facebook-kirjoittelu toi kahdelle naiselle tuomion

Aamulehden mukaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa torstaina kaksi naista tuomittiin sakkoihin Facebook-kirjoittelustaan. Naiset julkaisivat Facebookissa viime marraskuussa kuvia ja solvauksia keski-ikäisestä miehestä.

Toinen naisista haukkui miestä suoraan pedofiiliksi, ja toinen kirjoitti kuvan yhteyteen ”tätä miestä lapsenikin osaavat varoa”. Molemmat myönsivät oikeudessa teon, mutta kiistivät loukanneensa niillä miehen kunniaa.

Naiset eivät pystyneet esittämään kunnollisia perusteluita Facebookissa esitettyjen pedofiiliväitteiden ja varoitusten tueksi. Miestä ei ole koskaan epäilty lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Mies vaati naisille rangaistusta törkeästä kunnianloukkauksesta, mutta syytteet hylättiin. Sakkorangaistus kunnianloukkauksesta oli syyttäjän esittämien vaatimusten mukainen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa