Fazer aloittaa keksivalmistuksen Suomessa

Fazer ostaa Kraft Foodsilta Suomen-keksituotannon. Kaupassa Fazerille siirtyy muun muassa Jyväshyvä-, Carneval-, Suklaalehti-, Muro- ja Hangon-tuotemerkit.

– Keksit ja makeiset tukevat hyvin toisiaan. Näemme erinomaisia mahdollisuuksia makeisbrändien hyödyntämisessä keksikategoriassa sekä ennen kaikkea koko tämän hetkisen keksitarjooman kehittämisessä ja monipuolistamisessa suomalaisille kuluttajille”, Fazer Leipomoiden & Makeisten toimitusjohtaja Pekka Rantala kertoo.

Fazerin tavoitteena on yli 25 prosentin osuus Suomen keksimarkkinasta. Kaupan myötä Fazerin palvelukseen siirtyy 87 henkilöä Kraft Foodsilta.

– On todella hienoa, että voimme tarjota kaikille työtä ja jatkossakin hyödyntää suomalaista osaamista, Rantala iloitsee.

Kraft Foodsin keksituotanto on sijainnut Fazerin suklaatehtaan yhteydessä Vantaalla jo vuosikymmenien ajan. Fazer omisti tehtaan alunperin ja se tuli fuusioiden kautta Kraft Foodsin omistukseen vuonna 2007. Tehtaan siirtyminen Fazerin omistukseen on luonnollinen seuraava askel.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa