Keulinut nuori motoristi loukkaantui vakavasti, moottoripyörä karkasi 67 metrin päähän

Kuopion keskustassa 22-vuotias moottoripyöräilijä ajoi maanantaina klo 21.00 aikaan Vuorikatua, rautatieaseman suunnasta Kuopionlahden suuntaan. Useiden todistajien mukaan kuljettaja oli keulinut huomattavalla ylinopeudella.

Tulliportikadun risteyksessä moottoripyörän eturengas palasi katuun ja motoristi kaatui kyljelleen. Moottoripyörä jatkoi vastakkaisen kaistan yli törmäten kadunreunuskiveen, josta edelleen jalkakäytävän yli kiinteistön metalliaitaa.

Metalliaidasta pyörä paskautui takaisin jalkakäytävän yli ajoradalle. Tapahtumapaikalla poliisipartio mittasi, että moottoripyörä kulki yksin 67 metriä. Tapahtumahetkellä useat jalankulkijat olivat vaarassa loukkaantua, sinkoilevan moottoripyörän vuoksi.

Kuljettaja putosi kaatuessaan pyöränsä kyydistä kadulle ja loukkasi vasemman jalkansa erittäin vakavasti. Kyseistä liikenneturmaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi kaipaa silminnäkijä havaintoja hieman ennen kaatumista edeltävistä tapahtumista. Tapahtuma-aikaan liikennevalo-opasteet olivat toiminnassa, mutta moottoripyöräilijän ajosuunnan opasteen väristä ei ole vielä tietoa. Poliisitoimiston ilmoitusten vastaanotto p. 0718756740

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa