”Me emme halua lasten kauneuskilpailuja Suomeen”

Facebookissa ”Me emme halua lasten kauneuskilpailuja Suomeen” -sivulla vedotaan Marjo Niittyviitaan, että hän harkitsisi uudelleen ajatusta järjestää loka–marraskuussa kauneuskilpailu 6–12-vuotiaille tytöille.

Ryhmäläisten mielestä on moraalisesti väärin asettaa lapsia julkisen arvostelun kohteeksi ja luoda alaikäisille ulkonäköpaineita. Pikkutytöillä on oikeus leikkiä prinsessaa kodin turvassa, ei aikuisten arvostelevien katseiden alla.

Ryhmässä vedotaan ennen kaikkea vanhempiin, että he ymmärtäisivät vastuunsa eivätkä vaarantaisi lastensa henkistä kehitystä ilmoittamalla heitä kauneuskilpailuun, jossa kuusivuotiaat tytöt keikistelevät meikattuina yleisön edessä.

Kerrankin ollaan Facebookissa oikealla asialla. Meille Suomeen ei todellakaan tarvitse tuoda kaikenmaailman amerikkalaista humpuukkia. Annetaan lasten olla lapsia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa