Myös toinen poika kuoli ampumistapaturmassa

Kuopion Vehmersalmella eilen lauantaina hieman klo 9 jälkeen tapahtuneessa ampumistapaturmassa vakavasti loukkaantunut 11-vuotias poika menehtyi puolenyön aikaan.

Ulkopaikkakuntalainen poika oli ollut verkoilla isänsä kanssa. Pojan noustessa veneeseen hän oli siirtänyt tai koskettanut pienoiskivääriä siten, että se oli lauennut. Ase oli isän luvallinen pienoiskivääri.

Asian tekninen tutkinta on kesken ja puhuttelut on suoritettu ja varsinaiset kuulustelut ajoittuvat alkuviikkoon. Tässä vaiheessa perheen, kuten myös aiemman Vesannonkin ampumatapauksen, kriisihoito on meneillään ja kesken.

Poliisi muistuttaa ampuma-aseiden huolellisesta säilytyksestä ja niiden käsittelystä näin metsästyskauden alkaessa, kuten metsästys- ja ampuma-aselait velvoittavat, ettei vastaavanlaisia onnettomuuksia enää pääsisi tapahtumaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa