Oikeuskansleri: Koulu ei saa puuttua kiusaamiseen koulumatkoilla

Ei voi enää käsittää tämän maan otua touhua. Enää koulut eivät nimittäin voi puuttua koulukiusaamiseen tai tupakointiin koulumatkoilla, kertoo MTV3.

Tapaus sai alkunsa, kun Sastamalassa Sylvään koulun rehtori Jari Andersson puuttui kiusaamiseen. Asiasta tehtiin kantelu oikeuskanslerille, joka päätti, että rehtorin edustaman koulun on lopetettava puuttuminen, sillä se on vastoin lakia.

– Lasten maailmassa juristien tekemät lainsäädännöt eivät oikein kohtaa, ja nyt kun emme pääse puuttumaan koulumatkoilla tapahtuviin epäkohtiin, niin se on aika karmeaa näille lapsille, jotka joutuvat koulukiusatuksi koulumatkalla, Andersson sanoo.

Vastuuta siirretään poliisille ja sosiaaliviranomaisille. Andersson tietää, ettei heillä ole resursseja tämmöiseen toimintaan.

– Lapsiasiavaltuutettu Maria-Kaisa Aula ja muutama muu vaikuttaja ovat sanoneet, että tämä lakimuutos on tehtävä nopeasti, sillä kyseessä ei ole enää lapsen etu. Juristit ovat katsoneet asiaa eri näkökulmasta kuin lapsen edun näkökulmasta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa