Poliisikoira nappasi vankikarkurin

Lahden keskustan tuntumassa noin klo 03.00 aikaan poliisiskootterilla liikkunut virkapukuinen poliisi havaitsi polkupyörällä liikkuneen miehen, joka ajaessaan talutti toisella kädellä toista polkupyörää.

Poliisi päätti tarkistaa oliko pyörät luvallisilla jäljillä, jolloin mies hylkäsi toisen pyörän ja lähti ajamaan karkuun. Mies ajoi vauhdilla Mannerheiminkadun yli Askonkadulle, jolloin hän sai eksytettyä skootterin kannoiltaan jyrkkien jalkakäytäväreunojen takia.

Miehen onni jäi lyhytaikaiseksi, koska myös polkupyörä oli vahingoittunut ”rotvallien” ylityksessä ajokelvottomaksi ja mies hylkäsikin pyörän ja muutakin omaisuutta pensaikkoon.

Paikalle hälyytetty koirapartio löysi ensin pyörän ja koira seurasi pyörältä lähtevää jälkeä pitkin rautatien radanuomaa. Noin puolen kilometrin päästä löytyikin hengästynyt mies ojasta piiloutuneena.

Vuonna 1979 syntynyt mies oli päässyt parin päivän vankilomalle 17.06.2012, mutta jatkanutkin kesänviettoa omin luvin. Mies otettiin kiinni Lahden pääpoliisiasemalle odottamaan vankikuljetusta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa