Poliisin uusi sakkorysä: 234 sakkoa ensimmäisen 20 tunnin aikana

Poliisi otti käyttöön Helsingin Töölössä Mechelininkadulla automaattisen nopeusvalvontalaitteiston tiistaina. Ensimmäisen 20 tunnin aikana yli 3 % autoista ajoi ylinopeutta.

Valvontakameran ohitti 6 767 ajoneuvoa, joista 234 ajoi niin suurta ylinopeutta, että laitteisto dokumentoi tapahtuman seuraamuksen antamista varten. Laitteisto valvoo myös punaisen liikennevalon noudattamista.

Helsingissä on kiinteitä nopeusvalvontalaitteistoja Mechelininkadun lisäksi Mäkelänkadulla ja Kaivokadulla sekä Keskustan huoltotunnelissa.

Lähiaikoina otetaan uutena käyttöön Mannerheimintien ja Postikadun risteyksessä oleva laitteisto. Linja-autokaistavalvontaa suoritetaan automaattivalvontalaitteistolla Mannerheimintiellä Runeberginkadun risteyksen kohdalla.

Poliisi toivoo nopeusrajoitusten noudattamisessa ilmenneen myönteisen kehityksen jatkuvan. Poliisin tavoitteena on, ettei seuraamuksia tarvitse antaa vaan ajoneuvojen kuljettajat noudattavat liikennesääntöjä valvonnasta riippumatta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa