Varo tätä viestiä: Soneran nimissä kalastellaan luottokorttitietoja

Sonera varoittaa, että sen nimissä on lähetetty sähköpostiviestejä, joissa pyydetään huonolla suomen kielellä vastaanottajaa päivittämään laskutustietoja. Viesteissä oleva linkki johtaa näennäisesti Soneran sivulle.

Sähköpostiviestit eivät ole Soneran lähettämiä eikä viestissä oleva linkki johda Soneran sivuille. Linkki ohjaa väärennetylle verkkosivulle, jolla pyritään kalastelemaan asiakkaiden luottokorttitietoja.

Ensimmäiset tiedustelut viesteistä tuli Soneralle tiistai-iltana. Sonera pyysi välittömästi sivujen poistamista palvelimelta, jonne oli sijoitettu väärennetty kalastelusivu.

Keskiviikkoaamuna näihin viesteihin linkitetty verkkosivu ei enää toiminut, mutta on mahdollista että viesteissä on toimivia linkkejä muille vastaaville sivuille.

Sonera ei koskaan pyydä luottokorttitietoja tai muita luottamuksellisia tietoja asiakkailta sähköpostilla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa