Viestintävirasto: Liian suuri TV-maksu on maksettava

Tasavallan presidentti on vahvistanut Yle-veroa koskevan lain. Viestintävirasto kuitenkin muistuttaa, että tv-maksujen maksuvelvollisuus ja tarkastukset jatkuvat normaalisti vuoden 2012 loppuun saakka.

Virasto on muuttanut 5. heinäkuuta alkaen kaikki lähtevät tv-maksulaskut päättymään vuoden loppuun. Sitä ennen lähetetyt laskut on kuitenkin maksettava laskun mukaisina, vaikka lasku ulottuisi vuoden 2013 puolelle.

Vuoden 2013 puolelle maksetut maksut palautetaan kuluvan syksyn ja ensi kevään kuluessa asiakkaille. Palautukset koskevat noin 200 000 kotitaloutta Suomessa.

Muutos vähentää Viestintäviraston henkilöstöä, koska nykyiset televisiomaksujen keräämisestä aiheutuvat tehtävät päättyvät.

Ensi vuonna perittävä Yle-vero on korkeimmillaan 140 euroa per suomalainen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa