Antti Heikkilän terveiset Mikael Jungnerille: ”Olisi hiljaa ja lepäisi välillä”

Kansanedustaja Mikael Jungner epäilee sydänkohtauksensa osasyyksi liiallista maidon juontia, kertoo Ilta-Sanomat. Jungner kertoo lukeneensa tutkimuksia ja huomanneensa, että liiallinen maidon juominen voi lisätä eturauhas-, ja suolistosyöpää sekä aiheuttaa sydänkohtauksia.

Vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhuja lääkäri Antti Heikkilä ihmettelee MTV3:lle väitteitä maidon epäterveellisyydessä. Heikkilä on erittäin pettynyt Jungnerin kommenttiin. Hän ihmettelee aiheella julkisuudessa mässäilyä, kun suurin osa tutkimuksista todistaa aivan muuta.

Ihmettelen, mistä Jungner on nämä tutkimukset löytänyt. Jos hakee googlesta englanniksi sanoilla maitorasva, sydänkohtaus ja eturauhassyöpä, niin pääosin vastaan tulee kyllä tutkimuksia maidon puolesta. Jungner on nyt itkenyt ja pyörinyt sairauksiensa kanssa ympäriinsä. Olisi vaan hiljaa ja lepäisi.

Heikkilä muistuttaa myös, että kolesterolin ja sydäntautien välillä ei ole pystytty osoittaaman selkeää yhteyttä. Ihmisten tulisi kuitenkin lääkärin mukaan vältellä nimenomaan teollisia, rasvattomia tuotteita.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa