Intialainen ohjelmointityö 35 prosenttia kalliimpaa kuin Suomessa

3T:n mukaan halpa intialainen ohjelmointityö on kokonaiskustannuksiltaan 35 prosenttia kalliimpaa kuin Suomessa tehty. Tiedot paljastuvat 3T:n käsiinsä saamasta suuren suomalaisen teknologiayhtiön salaisesta selvityksestä.

Intialaisen ohjelmistokehittäjän palkka on 30 prosenttia pienempi, mutta työn heikko tuottavuus ja Suomi-koodiin verrattuna moninkertainen virheiden määrä syövät kustannusedut. Lopulta Intiassa tehty työ on kalliimpaa.

Suomalaiset ovat 4,5-kertaa tehokkaampia. Intialaisilla menee ohjelmistokokonaisuuden rakentamiseen 64 750 tuntia, kun Suomessa samaan menee 14 545 tuntia. Intista tulevassa koodissa on yli kaksinkertaisesti virheitä verrattuna suomalaiseen koodiin.

Johdossa heräsi epäilys, ettei halpamaissa tehty koodi sittenkään ole kokonaisuutena halvempaa kuin suomalainen, nimettömänä pysyttelevä järjestelmäasiantuntija kertoo selvityksen syyksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa