Laki piilotti tupakat, myynti kasvoi pikkuliikkeissä

Yle Keski-Pohjanmaa uutisoi, että tupakkalain kiristyminen ja tuotteiden piilottaminen on kasvattanut tupakkakauppaa kioskeissa, huoltamoilla ja kyläkauppoissa.

Se on tuonut paljon tupakanostajia. Ennen he ostivat yhden askin, nyt he ostavat kolme tai neljä askia kerrallaan. Se on lisännyt hyvin myyntiä. Jopa kartonkikaupalla tupakkaa ostetaan nyt aiempaa enemmän, kiittelee yrittäjä Jorma Malkamäki Kokkolan Torikadun kioskista.

Ilmiö näkyy kioskeissa niin maaseudulla kuin pääkaupungissa. Esimerkiksi kalliolainen kioskinpitäjä kertoo miettivänsä tilausten suurentamista, sillä hänen mukaansa tupakkavarasto loppuu usein ennen kuin uusi kuorma tulee.

Tupakat piilotettiin katseilta viime syksynä. Monet marketit rakensivat esimerkiksi kassojen yläpuolelle hyllyjä, josta tuotteita saa ostaa merkin ilmoittamalla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa