Lontoon lihakaupoissa myydään kuolleiden rottien lihaa

BBC paljastaa, että Itä-Lontoon ruokakaupoissa myydään muun muassa rottien lihaa. Asia paljastui, kun BBC:n kuvausryhmä kuvasi salaa ainakin kuutta lihakauppiasta.

Tämä on järkyttävää, olen täysin tyrmistynyt, että sitä on niin paljon, kommentoi lihat BBC:lle tutkinut terveystarkastaja Paul Povey.

Lihakauppiaat rikkoivat Britannian elintarvikemääräyksiä myymällä ihmisille sopimatonta lihaa muun muassa Dalstonissa Ridley Road -katumarkkinoilla. Siellä valtaosa myyjistä sekä asiakkaista on afrikkalaista ja aasialaista alkuperää.

Useat kiinnijääneistä myyjistä kiistivät sekaantuneensa laittoman lihan myyntiin. BBC:n kuvausryhmää jopa pyydettiin vaikenemaan asiasta tai muuten tulee vaikeuksia.

Otamme kaikki valitukset vakavasti ja tutkimme asian perinpohjin. Nyt kun olemme saaneet BBC:ltä materiaalia, selvitämme asian ja ryhdymme toimiin, vakuutti Hackneyn kaupunginvaltuutettu Feryal Demirci.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa