Moottoripyöräilijä kaahasi yli 220 km/h pakoon, poliisi suisti tieltä

Kannuksessa Valtakadulla tiistai-iltana klo 19.20 poliisipartio havaitsi moottoripyöräilijän, joka ajoi 75 km/h alueella, jossa on 50 km/h nopeusrajoitus. Toinen poliisipartio yritti pysäyttää moottoripyöräilijän, mutta tämä ei noudattanut pysäyttämiskäskyä.

Poliisipartiot ryhtyivät takaa-ajoon tie nro 755:lla, jossa nopeusrajoitus on 100 km/h. Poliisipartion oma nopeus oli takaa-ajon aikana noussut 220 km tunnissa ja moottoripyörä oli tällöin jopa kasvattanut välimatkaa poliisipartioon.

Takaa-ajo päättyi Riuttasentielle, jossa poliisipartiot saivat moottoripyörän vauhdin hidastumaan ja sen jälkeen pysähtymään suistamalla moottoripyörän pois tieltä.

Moottoripyöräilijä kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan tarkistuttamaan saamiaan lieviä vammoja. Ambulanssissa käsialkometrillä suoritettu puhalluskoe osoitti 1,9 promillen lukemaa.

Moottoripyöräilijä alkoi käyttäytymään ambulanssissa agressiivisesti ja uhkaavasti, jolloin hänelle jouduttiin laittamaan käsiraudat.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa