Murtovarasta uhattiin aseella, aselupa vaarassa

Kuopion Karttulan apteekkiin murtauduttiin yöllä noin klo 23.40. Rakennuksessa asuva apteekkarin aviomies heräsi murtautumisen ääniin ja meni tarkastamaan tilannetta apteekin sisätiloihin. Hän otti mukaansa lukitusta asekaapista luvallisen käsiaseen.

Mies havaitsi apteekissa tekijän olevan murtautumassa apteekkiin sisälle ja käskytti tätä poistumaan aseella uhaten. Tekijä ei keskeyttänyt tekoaa jolloin mies ampui yhden laukauksen varoitukseksi.  Tämäkään ei keskeyttänyt toimia, vaan tekijä tunkeutui sisälle apteekkiin ja anasti vähäisen määrän lääkkeitä, jonka jälkeen poistunut paikalta.

Poliisi on aloittanut tutkinnan ammutun laukauksen ja aseella tapahtuneen uhkaamisen vuoksi. Asiaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena. Lisäksi poliisi on käynnistänyt asiassa aselupatutkinnan.

Miehellä on ollut olemassa jokamiehen kiinniotto-oikeus tekijää kohtaan. Mutta aina, kun jokamiehen kiinniottotilanteissa käytetään voimakeinoja, poliisin on tutkittava onko tilanteessa käytetyt voimakeinot olleet tarpellisia ja puolustettavia.

Poliisi otti myöhemmin yöllä kiinni paikkakuntalaisen 21 vuotiaan miehen epäiltynä apteekkiin kohdistuneesta varkaudesta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa