Olutliitto vaatii kauppoihin 7-prosenttisia oluita

Sosiaali- ja terveysministeriössä pohditaan parhaillaan alkoholi- ja raittiuslakien uudistamista. Olutliitto esittääkin, että kaupassa myytävän oluen raja nostettava 7,0 prosenttiin.

Olutliiton mielestä uuden lain tulisi tapajuoppojen kurittamisen sijaan turvata kansalaisten valtaosan oikeudet nykyistä paremmin, eikä keksiä ahdistavia ja perusteettomia rajoituksia kansalaisten riesaksi.

Päivittäistavarakauppa ry PTY on ehdottanut lakiin muutosta, jonka mukaan kaupoissa pitäisi saada myydä 5,5-prosenttisia mietoja alkoholijuomia. Olutliitto tukee lämpimästi päivittäistavarakauppiaiden ajatusta.

Nostamalla reilusti kaupassa myytävien oluiden prosenttirajaa valtiovalta pystyisi hillitsemään verotuloja tuottamatonta matkustajatuontia Virosta ja Suomenlahdella seilaavilta laivoilta. Tämä olisi kansantalouden sekä rikollisuuden ehkäisemisen kannalta järkevääkin, puheenjohtaja Jari Vaara huomauttaa.

Olutliiton mukaan 4,7 tilavuusprosentin prosenttiraja ei perustu mihinkään realistiseen päätelmään tai teoreettiseen laskelmaan. Monet oluet käyvät luontaisesti vahvemmiksi kuin 4,7 prosenttiseksi.

Olutliiton mielestä uudessa alkoholilaissa on myös taattava kuluttajien oikeus ostaa pienpanimoiden tuotteita suoraan valmistuspaikalta vahvuuteen katsomatta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa