Suomalaiset haluavat 4G:n, vaikka eivät tiedä mikä se on

TNS Sifon tekemästä ja Samsungin tilaamasta tutkimuksesta selviää, että vain 25 prosenttia suomalaisista tietää mitä 4G tarkoittaa. Jopa 18 prosenttia ei sen sijaan ole edes kuullut puhuttavan asiasta.

Loput 57 prosenttia sanovat kuulleensa puhuttavan 4G:stä, mutta eivät tiedä miten se eroaa 3G:stä. Silti 72 prosenttia kuluttajista haluavat, että seuraavassa heidän ostamassaan puhelimessa tai tabletissa on seuraavan sukupolven mobiilitekniikkaa.

Kuluttaja on vaarassa joutua huijatuksi, sillä samat laitteet eivät välttämättä toimi eri maissa. Jopa maan sisällä taajuudet voivat vaihdella operaattoreiden välillä. Samsung haluaa välttää sitä, että asiakkaita huijattaisiin ostamaan tuotteita, jotka eivät toimi Suomen 4G-verkossa.

– Samsung ja mobiilioperaattorit haluavat esitellä käyttäjille, kuinka 4G muun muassa mahdollistaa nettisivujen salamannopean latauksen ja HD-videokuvan suoratoiston puhelimella ja tabletilla. Haluamme kuitenkin tehdä selväksi, että tällä hetkellä Suomessa vain harva laite pystyy tähän, toteaa Samsungin Telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

4G:tä kutsutaan neljännen sukupolven mobiilitekniikaksi ja se mahdollistaa mobiiliyhteyden toimimisen jopa teoreettisella 100 Mb/s nopeudella.

TNS Sifo teki Samsungin tilaaman tutkimuksen kesällä 2012. Suomessa tutkimukseen vastanneita oli 1068.

Suomalaiset haluavat 4G:n, vaikka eivät tiedä mikä se on
Siirry sivun alkuun