Suomen pisin jättisubi on 34,85 metriä pitkä

Joensuun SUBWAY® -ravintola valmisti Iso myyn toisessa kerroksessa perjantaina 31.8. Suomen pisimmän jättisubin. Pituutta tälle subille kertyi peräti 34,85 metriä.

Jättisubiin upposi uskomattomat 320 leipää, sekä 4 kiloa juustoa, 14 kiloa kalkkunaa, 10 kiloa kinkkua ja kasviksia yhteensä jopa 40 kiloa.

Vaadittava määrä leipiä paistettiin edeltävästä illasta kello 20, perjantaiaamuun viiteen asti. Sandwich Artisteja tämän ennätyksellisen jättisubin kokoamiseen vaadittiin neljä kappaletta.

Yleisöä oli seuraamassa innokkaasti tapahtumaa koko kasaamisen ajan, johon meni aikaa noin 2 tuntia. Olimme jo aiemmin suunnitelleet ennätyksellisen jättisubin kokoamista ja sitä kautta hyväntekeväisyystoimintaa, mutta suunnitelmista ja varautumisesta huolimatta yleisöryntäys ja sen innokkuus yllätti positiivisesti, yrittäjä Lassi Ikonen naurahtaa.

Virallisen mittauksen jälkeen Jättisubi myytiin yleisölle. Tuotosta osa lahjoitettiin paikallisen nuorisoliikunnan hyväksi. Loput jättimäisestä subi® -leivästä jaettiin ilmaiseksi onnekkaan ja mukana eläneen ennätyskansan kesken.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa