Taivas varjele – joka äijän rukouskirja

Taivas varjele – joka äijän rukouskirjassa kohdataan suomalainen mies paljaimmillaan. Rukoukseksi elämäntuntojaan on pukenut moninainen miesjoukko laulajasta toimittajaan, psykiatrista pappiin, kansanedustajasta duunariin, isästä isoisään.

Rukoilijoiden nimet ovat aakkosjärjestyksessä kirjan alussa, koska rukous on hyvin yksityinen asia. Nimettömyys mahdollistaa rehellisyyden ja samalla lukija huomaa, että kaikkein yksityisin onkin kaikkein yleisintä.

Kirja jatkaa aiemmin ilmestyneiden Niinkus tiedät – raavaan miehen rukouskirja ja Sinne päin – miehen rukous -kirjojen jalanjäljissä sen pohtimista, mikä nykymiestä ilahduttaa, mikä masentaa, mistä kiittää, mitä kiroaa, minkä edessä on neuvoton, mistä saa voimaa.

Kirjan ovat toimittaneet pastori, opetusneuvos Kalevi Virtanen ja Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Heikki Hakala. Rukouksia ovat kirjoittaneet muun muassa Pekka Ruuska, Keijo Leppänen, Jari Sinkkonen, Seppo Kääriäinen, Jaakko Löytty. Ulkoasu on Matteus Pentin käsialaa. Kirjan on julkaissut LK-kirjat.

Kiitos, hyvä Jumala,
näistä miehenkourista,
joihin niin hyvin sopii naisen rinta ja lapsen peppu.
Anna käsiini ja vereeni elämän lämpö.

Tilaa kirja täältä

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa