Tsot, tsot, poliisisedät pysäköivät kävelykadulle

Iltalehti uutisoi, että Imatralla Koskenpartaan kävelykadulla viime vuoden alussa poliisi pysäköi virka-auton suljetulle kävelykadulle vain käydäkseen pankkiautomaatilla. Lehden mukaan laillisuusvalvoja ei katso hyvällä sitä.

Laillisuusvalvojalle asiasta kanteli eräs paikkakuntalainen. Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen mielestä virkavallan olisi syytä käyttää vapaita parkkipaikkoja.

Näin vältetään luomasta sivullisille mielikuvaa, että on hyväksyttävää, jos poliisimies käyttää vain virkatehtävien hoitamiseen tarkoitettuja toimivaltuuksiaan myös henkilökohtaisten asioiden hoitamiseen, Puumalainen toteaa.

Muistakaapa poliisisedät jatkossa pysäköidä autonne niin, ettette näe niitä. Näin taataan ilkivallan tekijöille ja rosmoille paremmat mahdollisuudet onnistua sekä valtiolle laskuja.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa