20 vuotta, joista 18 vuonna yt-neuvottelut…

Raisio-konserni käynnistää ensi maanantaina yt-neuvottelut, jälleen kerran. Ammattiliitto Pron mukaan yrityksessä on käyty yt-neuvotteluja vuosittain tai lähes vuosittain vuodesta 1992 alkaen.

Vuodet 2010 ja 2008 ovat jääneet mieleen, sillä silloin ei yt-neuvotteluja käyty, toteaa 1980-luvulla luottamusmiesuransa aloittanut toimihenkilöiden luottamusmies Anne Leppänen.

Edelliset yt-neuvottelut keväällä, kesällä ja syksyllä 2012 päättyivät lomautuksiin. Leppäsen mukaan samat noin 230 henkilöt ovat jälleen yt-neuvottelujen piirissä. Yritys arvoi vähentämistarpeeksi enintään 60 henkilöä.

Neuvottelujen arvioidaan päättyvän marras-joulukuun vaihteessa. Neuvottelut koskevat mahdollisia toimintojen ja tehtävien lopettamisia ja yhdistämisiä sekä yksittäisten työtehtävien uudelleenjärjestelyjä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa