Auto törmäsi tielle kannettuihin kiviin, sillalta heitteltiin kiviä auton tuulilasiin

Seinäjoella lauantaina kello 19.55 aikaan pakettiauton kuljettaja huomasi ajaessaan Kuortaneentietä Hyllykallion suunnasta kohti keskustaa, että rautatiesillalla noin 12-13 vuotias pipopäinen poika heittelee kiviä kohti autoja.

Hetkeä aiemmin rautatiesillalta oli heitetty kiviä kohti henkilöautoa, jonka tuulilasi rikkoontui. Toisessa puolestaan kivet olivat vahingoittaneet konepeltiä. Heittelijää ei tavoitettu.

Pohjan valtaväylää lauantaina kello 2 aikaan ajanut autoilija törmäsi Valtionkadun eritasoliittymän kohdalla vasemmalle ajokaistalle kannettuun isohkoon kiveen. Osuma vaurioitti auton pyörää, vannetta sekä pyörän ripustuksia.

Paikalla ilmeni, että ajoradalla olikin kaksi kiveä. Kivien painon perusteella teko ei ollut pikkulasten tekemä.

Kivien havaitseminen tiellä oli yön pimeyden ja kosteanmustan asfaltin johdosta lähes mahdotonta. Kuljettaja ei ehtinyt tehdä jarrutusta tai väistöliikettä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa