Extreme-urheilija Baumgartner hyppää 36 kilometristä

Sään salliessa Felix Baumgartner yrittää tänään nousta yli 36 kilometriin ja tehdä historiaa rikkomalla äänivallin vapaan pudotuksen aikana ilman koneellista tukea. Baumgartnerin kapseli 230 metriä korkeineen ilmapalloineen on jatkuvassa valmiustilassa.

Baumgartner haluaa auttaa parantamaan tieteellistä tutkimusta stratosfääristä sekä selvittämään miten keho selviytyy ääriolosuhteissa niin korkealla maanpinnan yläpuolella. Samalla hän kirjoittaisi historiaa ja rikkoisi neljä maailmanennätystä.

Tiistaina kova tuuli pakotti Red Bull Stratos tiimin keskeyttämään yrityksen. Tuulta maanpinnan tasolla ei ollut juuri nimeksikään itävaltalaisen seikkailijan kiinnittäessä itsensä kapseliin, tuulenpuuskat ilmapallon yläosassa tekivät tilanteen mahdottomaksi.

Kun me olimme täyttäneet ilmapallon ja saimme Felixin kapseliin noin klo 11:42 paikallista aikaa, koimme tuulenpuuskan, joka oli yli 40 km / h ilmapallon huipulla, sanoi Red Bull Stratos projektin johtaja Art Thompson.

43-vuotias extreme-urheilija Baumgartner on valmistautunut missiota varten viimeiset viisi vuotta. Felix on silti optimistinen, että hän pääsee rikkomaan 52 vuotta vanhan ennätyksen, joka on Yhdysvaltain ilmavoimien eversti Joe Kittingerin nimissä.

Katso hyppy livenä:

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa