Facebook tarkastaa jatkossa kaikki linkkisi

Facebook aloittaa yhteistyön tietoturvayhtiö Kaspersky Lab:n kanssa. Yhteistyöllä aiotaan parantaa yhteisöpalvelun turvallisuutta verkossa ja verkon ulkopuolella.

Ystävien jakamia linkkejä klikataan todennäköisimmin, ja tätä kyberrikolliset käyttävät hyväkseen. Haitalliset verkko-osoitteet voivat jakaa itsensä automaattisesti ystäville, ilman että käyttäjä on tästä tietoinen.

Jatkossa Facebook-käyttäjien jakamia linkkejä verrataan välittömästi Kaspersky Labin haitallisten verkkosivujen tietokantaan. Jos linkki löytyy listalta, käyttäjä saa siitä välittömästi ilmoituksen, ja häntä estetään vierailemasta verkkosivulla.

Näin estetään käyttäjän yksityistietojen, tietokoneen asettamisen vaaraan ja haitallisten linkkien leviämisen eteenpäin. Haitallisten verkko-osoitteiden listan on toimittanut Facebookille Kaspersky Lab sekä muut tietoturvapalvelujen toimittajat.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa