Kuluttajaliitto: VR väärillä raiteilla

VR on ollut otsikoissa viime päivinä, kun se on myynyyt automaatista lippuja myös juniin, joita ei ole olemassakaan. Nyt Kuluttajaliitto vaatii VR:ää kantamaan vastuunsa virheellisestä toiminnasta.

VR myy lippuautomaateissaan lippuja, jotka toimivat lähinnä kalliina matkamuistoina, todetaan liiton tiedotteessa. VR kieltäytyy hyvittämästä lippua asiakkaalle, koska sen mukaan asiakkaan täytyy itse ottaa selvää minkälaisilla junilla reittiväliä ajetaan.

Kuluttajaliitto vertaa tilannetta siihen, että lentoyhtiö myisi netissä lippuja reitille, jota ei ole olemassakaan. Samalla se ilmoittaisi asiakkaalle, että tämän olisi tullut ymmärtää, ettei sellaista reittiä ole.

Syntyy vaikutelma, että VR:lle on jäänyt Valtionrautateiden ajalta byrokraattinen harhakäsitys, että VR:n asiakkaat ovat hallintoalamaisia, joiden on alistuttava kaikkeen mitä VR esittää. VR ei tunnu vieläkään oppineen, että sen asiakkaat ovat kuluttajia, joita kuluttajaa suojaava lainsäädäntö koskee.

Liiton mielestä VR on velvollinen palauttamaan asiakkaalle väärästä lipusta maksetun hinnan sekä kaikki asiakkaalle on virheen selvittämisestä aiheutuneet kulut.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa