Navigaattorien kameravaroitin uhataan kieltää

Kalevan mukaan navigaattorien nopeusvalvontakameravaroitin saatetaan kieltää tulevaisuudessa myös Suomessa. Nämä varoitukset ovat kielletty muun muassa Norjassa ja Ranskassa. Jälkimmäisessä maassa rikkeestä voi saada jopa 1 500 euron sakon.

Paljastinlaite on laite, joka on tarkoitettu tieliikenteen valvontalaitteen paljastamiseen. Jos navigaattoria käytetään tieliikenteen valvontalaitteen paljastamiseen, niin silloin ollaan ainakin lähellä lain harmaata aluetta, liikenne- ja viestintäministeriön liikenneneuvos Kimmo Kiiski sanoo.

Parin vuoden aikana asia tulee nousemaan esille, kun tieliikennelakia tarkistetaan. Liikkuvan poliisin tiedottaja ylikonstaapeli Teemu Äikäs ei näe syytä kiellolle.

Asia olisi toinen, jos jokaisessa tolpassa olisi kamera. En näe kiellolle mitään syytä tässä vaiheessa. Onko navigaattorin varoitukset sitten moraalisesti oikein, siitä voi jokainen itse päättää mielessään.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa