Tee kodistasi helposti neliöitään isompi

Opiskelija-asunnot ovat yleensä pieniä ja asukas on lähellä itkupotkuraivaria, yrittäessään mahduttaa koko omaisuuttaan uuteen kotiinsa. Käytössä oleva tila kasvaa kuitenkin nopeasti, kun neliöiden lisäksi hyödynnetään myös kuutiot.

Mahdollisimman korkeat kalusteet vievät vähän neliöitä, mutta paljon kuutioita. Niiden avulla saadaan seinät kalustettua kattoon asti kaikissa huoneissa. Tulevan kodin huonekorkeuteen kannattaakin kiinnittää huomiota jo asuntoa etsiessä.

Vuoteen kaltaiset isot huonekalut vievät eniten kodin lattiapinta-alaa. Niiden ei kuitenkaan tarvitse antaa rohmuta lattiatilaa yksin itselleen, sillä vuoteen allekin saa rakenneltua reilusti säilytystilaa.

– Vuoteen rungon voi myös rakentaa matalista, tukevista lipastoista tai senkeistä. Niitä asetellaan vierekkäin patjan pinta-alan verran, päälle kiinnitetään välilevy ja päällimmäiseksi tulee patja. Väliin kannattaa laittaa myös jotain liukuestettä, ettei patja lipsahda pois levyn päältä, myymäläkouluttaja Minna Timonen JYSK:stä sanoo.

Opiskelijakoti tarvitsee myös toimivan työpisteen. Sen yhteyteen kannattaa rakennella reilusti säilytystilaa hyllyistä, lokerikoista ja kaapeista, joita voi sijoittaa niin työpöydän viereen, alle kuin päällekin.

Sisustuksessa kannattaa suosia vaaleita värejä, lattian kanssa samansävyisiä seiniä sekä pystykuvioita. Myös sopivaan paikkaan ripustettu iso peili laajentaa tilaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa